ARDAHAN / HANAK - Hanak Halk Eğitimi Merkezi

Habere gitmek için tıklayınız

Nis

İlimizdeki hayat boyu öğrenme kurumlarınca anaokulu,ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerle "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı"nın yer aldığı 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması,öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yetemeklerini keşfetmeleri amacıyla;"Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla "Minik Eller,Büyük Hayaller" adlı etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Yapılan projemiz haber önemi taşımıştır.

Aşçı Yardımcılığı Kursumuzda yapılan çalışmalar

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Kursunda yapılanlar

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mesut YOLCU, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yaygın eğitim kurslarını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili ve yapılacak Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında çalışanlar ve kurum yöneticilerinden bilgiler aldı.

Giyim Üretim Teknolojisi kursumuzda yapılan çalışmalar

Giyim Üretim Teknolojisi kursumuzda yapılan çalışmalar

ÖNEMLİ DUYURU!

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2023- 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİ İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLAMIŞTIR

İlk Kayıt Tarihleri:

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olmayan öğrenciler ile e-Okul Sisteminde kaydı olmayan öğrenciler için ilk kayıt işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 22 Ocak 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olan öğrencilerden 2023/30 Nolu Genelge kapsamında örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş şartlarını taşıyanlar için ilk kayıt işlemleri 31 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

- İlk kayıt işlemleri halk eğitimi merkezi müdürlüklerine / irtibat bürolarına başvuru yapılarak tamamlanacaktır.

Kayıt Yenileme Tarihleri:

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde kayıt yenilememiş, öğrencilik durumu "Donuk" veya "Silik" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

-  Açık öğretim okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde kayıt yenilemiş, öğrencilik durumu "Aktif" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 24 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

-  Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrenciler kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (MEBİM) başvuru oluşturarak ya da  halk eğitimi merkezi müdürlükleri/ irtibat büroları ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporları sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir.

Ders Seçimi İşlemleri: Öğrenciler ders seçimi işlemlerini 5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecektir. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacaktır.

Sınav Merkezi İşlemleri: Öğrenciler Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemlerini  5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecektir. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemleri dikkate alınmayacaktır.

Sınav Katım Ücretlerinin İadesi: Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunu yapmayan ya da yanlış ücret yatıran adaylara ücret iadesi yapılır. Ücret iadesi, sınavın tamamlanmasından sonra MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi tarafından herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın gerçekleştirilir. Ücret iadeleri hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca T.C. Ziraat Bankası AŞ sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından "MEB İade Bedeli" altında T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılarak gerçekleştirilir.

KAMU PERSONELİNE YÖNELİK AÇILMASI PLANLANAN KURSLARIMIZ

1-7 HAZİRAN HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI KUTLU OLSUN